Technieken

Technieken

Heldere uitleg, open communicatie


Voor het verwijderen van bestaande coatings op verschillende ondergronden heeft Van der Sanden Ontcoating Techniek BV een pakket van diensten samengesteld.

Voor het verwijderen van coating passen wij een zeer beheerste en emissievrije techniek toe. Wij maken exclusief gebruik van de losweek methode zoals deze is opgenomen in het beheersregime Chroom-6 gepubliceerd door Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf en ProRail.

Downloaden beheersregime

Hiermee is het mogelijk om voor nagenoeg elke toepassing en gewenst resultaat een gepaste oplossing te bieden als het gaat om het verwijderen van coating. Of het nu gaat om coating waarin gevaarlijke stoffen als chroom-6 verbindingen, lood, arseen, koper of ander zware metalen zijn verwerkt of om coating te verwijderen van een kwetsbare ondergrond. Van der Sanden heeft een oplossing voor elke toepassing.

Onderstaand een greep uit de mogelijke technieken.

 • Volledig emissievrij ontcoaten van staalconstructies.
  • Met toepassing van deze techniek zal er tijdens verwijdering van de coating geen emissie plaatsvinden van verfresten of andere afvalstoffen. Uitermate geschikt voor het verwijderen van coating waarin gevaarlijke stoffen zijn verwerkt en toegepast op stalen constructiedelen.
 • Staalpreparatie.
  • Hierbij wordt het staal na verwijdering van de coating geprepareerd voor het aanbrengen van nieuwe coating. Het staal worden gereinigd en opgeruwd tot de juiste ruwheid. Eventueel kan er een beschermlaag worden aangebracht ter voorkoming van vliegroest.
 • Ontcoaten van kleine oppervlaktes.
  • Bij toepassing van deze techniek wordt slechts van een bepaald deel van een constructie of oppervlak de coating verwijderd. Met uiterste precisie kan een vooraf bepaald oppervlak worden behandeld zonder aantasting van het daarbuiten gelegen oppervlak. Deze techniek is ideaal voor spot-repair en kleine onderhoudswerkzaamheden.
 • Ontcoaten van oppervlaktes met een kwetsbare ondergrond.
  • Indien de ondergrond van een oppervlak dermate kwetsbaar is kan middels een uiterst delicate techniek de coating worden verwijderd zonder aantasting van de ondergrond. Deze techniek is geschikt voor bijvoorbeeld houten ornamenten of waardevolle kunstobjecten.

Indien nodig kan er uiteraard voor elke situatie een tailored made oplossing worden ontwikkeld. Wij zijn graag bereid om samen met u een gepaste oplossing te ontwikkelen voor nieuwe uitdagingen. Neem hiervoor contact met ons op.

Wij verwijderen coatings met gevaarlijke stoffen middels emissie arme techieken waardoor veiligheid voor mens en milieu is gewaarborgd.

Contact

Van der Sanden ontcoatingtechniek BV
De Tienden 24b
5674 TB  Nuenen

T. 040-3034698
E. [email protected]