Chroom 6

Chroom 6

Veilig en vakkundig saneren


Chroom-6 is een gevaarlijke stof die bij blootstelling hieraan kan leiden tot ernstige schadelijke gevolgen voor de gezondheid.

Van der Sanden is al enige tijd actief in onderzoek naar de meest veilige manier voor het verwijderen van chroom-6 houdende verf, coating en primer.

Momenteel is het voor veel bedrijven en overheidsdiensten nog onduidelijk waar en in welke hoeveelheid het chroom-6 is toegepast. Belangrijk is om  vooraf goed onderzoek te doen voordat er onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd aan constructies waar vermoedelijk chroom-6 houdende verf is toegepast. Indien na onderzoek blijkt dat er inderdaad chroom-6 of andere schadelijke stoffen zijn toegepast is het belangrijk dat hiermee met de grootst mogelijke zorg voor mens en milieu wordt omgegaan.

Het toepassen van een goed doordachte onderhoud strategie kan veel hulp bieden bij het bepalen van de juiste werkwijze. Met een heldere en pragmatische aanpak adviseren wij opdrachtgevers in het maken van de juiste keuzes over hoe om te gaan met chroom-6 houdende verf.

Voor het verwijderen van coating passen wij een zeer beheerste en emissievrije techniek toe. Wij maken exclusief gebruik van de losweek methode zoals deze is opgenomen in het beheersregime Chroom-6 gepubliceerd door Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf en ProRail.

Interessante links:

Arbeidsinspectie en chroom-6
• RIVM en chroom-6
• Testen op chroom-6?

Testen op chroom-6?

SGS Search
Van Santen Advies

 

Heeft u vragen over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact op via onderstaande contactgegevens.

Wij verwijderen coatings met gevaarlijke stoffen middels emissie arme techieken waardoor veiligheid voor mens en milieu is gewaarborgd.

Contact

Van der Sanden Asbestsanering
De Tienden 24b
5674 TB  Nuenen

T. 0403034698
E. [email protected]